«

»

Čvn 12

Print this Příspěvek

Týden dětských radostí

Rok se s rokem sešel a my jsme v letošním roce měli možnost opět přivítat naše přátele z Košťan nad Turcom a z Valalik. Pro děti byly naplánované různé výlety a akce. Sice nám příliš nepřálo počasí a program jsme museli kvůli dešti poupravit a předělat, ale i tak se týden vydařil a žáci si odnesli mnoho zážitků, nových přátelství a snad i nových poznatků. V pondělí 27.5. jsme se povozili výletním vláčkem Humboldt po krásách a památkách města Teplice a na závěr se pokochali nádhernými výhledy z Doubravské hory. Za zvuku hromu a mezi kapkami deště jsme utíkali zpět k vláčku, ale den se i přes nepřízeň počasí vydařil. 

V úterý 28.5. jsme bohužel museli zvolit náhradní program, ale zámek Krásný dvůr u Podbořan měl pro nás své dveře otevřené a slečna průvodkyně nás provedla interiéry a seznámila nás s historií zámku. V zámeckém parku nás bohužel zaskočil prudký déšť, a tak jsme se přesunuli do Žatce do Muzea chmelařství. Místní průvodce byl opravdu bodrý muž a žáci si mohli i ukazované předměty osahat, vyzkoušet, potěžkat a díky tomu se vžít do situace chmelařů. 

Středa 29.5. byla vzhledem k počasí velice přívětivá a v Praze nás z Pražského hradu k Prašné bráně provázelo sluníčko a poměrně vysoké teploty. Procházku po Praze nám zpříjemnily dvě velice milé průvodkyně a jedna dokonce hrála Bosanu v pohádce Tři veteráni. Toulání po památkách jsme zakončili nákupním šílenstvím v obchodním domě Palladium.

Čtvrtek 30.5. byl opět ve znamení deště, tedy nás čekal náhradní program. Dopoledne jsme navštívili Cisterciánský klášter v Oseku a odpoledne Zámek Duchcov. Úspěšný den jsme zakončili v cukrárně. Do školy jsme se stihli vrátit za svitu sluníčka, ale těsně před prudkým lijákem.

Pátek 31.5. byl již ve znamení loučení s našimi přáteli. Ráno před odjezdem jsme si zpříjemnili sledováním ukázkou výcviku psovodů Dobrovolných hasičů Mstišov.

Týden dětských radostí uplynul jako voda, která nám po většinu týdne crčela z nebe, ale všichni jsme si výlety maximálně užili a domů odcházeli s kontakty na své nové přátele a mnoha zážitky.

Fotogalerie ZDE

Permanent link to this article: http://www.zskostany.cz/?p=5378